BACK TO HOME

8 leuke dingen om te doen na school met de kinderen

donderdag, 10 juni 21

De scholen zijn weer open en onze Nannies staan klaar om jullie kinderen na school weer op te vangen. The Nanny Club deelt graag een aantal tips om het oppassen nog leuker te maken!

 

Geef de natuur een likje verf

Ga eerst met de kinderen naar buiten om bijvoorbeeld dennenappels of leuke takken te verzamelen in het bos of park. Deze items laat je drogen binnen en kan je later beschilderen of beplakken met glitters. De versierde takken kan het kind later als decoratie plaatsen in zijn of haar kamer.

 

Vingerverven

Je kunt nooit de mist in gaan wanneer je gaat vingerverven met de kinderen. Bij vingerverven kunnen de kinderen volledig hun eigen creativiteit kwijt! Zorg wel dat je een goede ondergrond plaatst door middel van (oude) kranten.

 

Bakken

Maak samen met de kids de allerlekkerste zandkoekjes. Deze koekjes zijn perfect om achteraf te versieren met bijvoorbeeld glazuur, chocolade, sprinkles enzovoort. Kijk voor meer recepten bij onze andere blogs!

 

Verstoppertje

Kinderen vinden het altijd leuk om verstoppertje te spelen. Bij mooi weer in de tuin of bij slecht weer binnen! Is verstoppertje spelen niet mogelijk? Je kan er ook voor kiezen om een voorwerp te verstoppen en dat de kinderen dit voorwerp vervolgens moeten zoeken. Net zoals paaseieren zoeken! Verschillende varianten zorgen ervoor dat het leuk blijft.

 

Rara wat ben ik

Dit spel zorgt ervoor dat de kinderen hun kennis kunnen verbreden. Iedereen verzint namelijk een bepaald persoon of een voorwerp voor iemand anders en dan moet iedereen raden wat er op zijn of haar kaartje staat. De kinderen moeten goed nadenken over een onderwerp of persoon en dit stimuleert de ontwikkeling van het brein.

 

Knutselen

Om de creativiteit van de kinderen verder te ontwikkelen is knutselen een goede optie. Zo kun je bijvoorbeeld vlinders knutselen. Dit is zeer gemakkelijk te doen. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een wc-rol, gekleurd papier of stiften.

 

Rollenspel

Een rollenspel helpt om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Jonge kinderen moeten nog heel veel leren over de wereld om hen heen én over zichzelf. Door rollenspellen te spelen oefenen ze met alledaagse situaties.

 

Voorstelling

Kinderen vinden het leuk om optreden voor hun ouders of de oppas te doen. Dit kan alles zijn in de vorm van turnen, dansen of zingen. Dit zorgt er ook voor dat ze hun creativiteit verder ontwikkelen en optreden zorgt er vaak ook voor dat kinderen zelfverzekerder worden.

 

 

The Latest from the Nanny Club

woensdag, 8 november 23

0035_NL – FAMILY MANAGER / NANNY GEZOCHT Amsterdam

Voor een familie in Amsterdam met twee lieve kindjes zoeken wij een nanny die beschikbaar is om op te passen. …

donderdag, 29 juni 23

WORD JIJ ONZE NIEUWE WEBSITE DEVELOPER STAGIAIR?

Bij The Nanny Club zijn we op zoek naar enthousiaste en getalenteerde stagiaires voor de functie van Website Developer. Als…

donderdag, 8 juni 23

BEN JIJ ONZE NIEUWE MARKETING COMMUNICATIE STAGIAIR?

Ben jij proactief en een echte doorpakker? En help jij ons bij de zoektocht naar de beste nannies en leukste…

donderdag, 8 juni 23

Vacature: Allround Creative Stagiair(e) bij het High-End Nanny Bureau van Nederland

Ben jij goed met social media? Een echte doorpakker? En word jij enthousiast van veel verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op…