BACK TO HOME

Thuiswerken met een Nanny in huis

donderdag, 10 juni 21

Sinds corona werken we allemaal steeds vaker thuis. Een Nanny in huis die je helpt met de kinderen is een fijne oplossing, maar kan soms ook best lastig zijn voor zowel de ouders als de kinderen. Want wat doe je wanneer de kinderen behoefte hebben aan aandacht van jou? Je wilt per slot van rekening liever niet gestoord worden. Deze situatie kan soms verwarrend zijn voor kinderen en daarom hebben wij een aantal tips die ervoor zorgen dat er een balans is tussen thuiswerken, je kinderen en samenwerken met een Nanny.

Leg het goed uit

Voor jonge kinderen kan het soms lastig zijn als ouder en Nanny tegelijkertijd thuis zijn. Het kind is namelijk gewend om als eerst naar een van zijn ouders te gaan als er iets is en vinden het dan lastig als ze nu bepaalde dingen aan de Nanny moeten vragen. Om deze verwarring te voorkomen is het belangrijk om de inhoud van het thuiswerken duidelijk uit te leggen. Leg uit dat je veel achter de computer zit en belangrijke gesprekken aan het voeren bent maar dat de Nanny wel alle tijd heeft voor het kind. Het zal in het begin best wennen zijn voor het kind, maar wanneer je er duidelijk over blijft praten went het vanzelf.

 

Verdeel de ruimte

Van tevoren afspraken maken over waar wie zich bevindt in het huis kan ook al heel veel schelen. Spreek met de Nanny af wat een fijne plek is voor de kinderen om te spelen en zorg er zelf voor dat je een fijne plek hebt om te werken waar de deur dicht kan. Dit zorgt ervoor het makkelijker te begrijpen is dat er een duidelijke grens is tussen werken en spelen. Ieder zijn eigen plek zorgt er ook voor dat de kinderen er niet telkens aan worden herinnerd dat jij thuis bent en zo kan de Nanny meer focus houden op het oppassen.

 

Afspraken maken

Het is verstandig om van tevoren de dag te bespreken met de Nanny. Dit zorgt ervoor dat de Nanny ervan op de hoogte is wanneer jij een belangrijke meeting hebt en kan ze ervoor zorgen dat ze op dat moment buiten is met de kinderen. Tenslotte is het goed om met de Nanny van te voren goed af te spreken wat wel en niet mag. Dit zorgt ervoor dat de Nanny gemakkelijker beslissingen kan nemen en het oppassen soepeler verloopt.

 

Bedenk leuke activiteiten

De kinderen de hele dag bezig houden kan soms een hele opgave zijn. Wanneer de ouders thuis zijn is dit vaak nog moeilijker, omdat de kinderen geneigd zijn snel naar hun ouders te gaan. Het is daarom handig om van tevoren duidelijk af te bespreken met de Nanny wat jij nodig hebt om fijn thuis te werken en wat de kinderen leuk vinden om te doen. Dit zorgt ervoor dat de Nanny activiteiten kan bedenken die bij jou ideale thuiswerk situatie passen. Op die manier hebben beide partijen een fijne dag.

The Latest from the Nanny Club

donderdag, 28 maart 24

Job#0098 Senior Nanny Amsterdam

Senior Nanny Vacature in Amsterdam | Fulltime, 40-44  Voor een ondernemende en warme familie met 1 kindje zijn we op…

maandag, 29 januari 24

Job#0084 Nanny Badhoevedorp

VERVULD: Nanny functie in Badhoevedorp |  (Part-Time, 20-24 uur)    Voor een warm en liefdevol gezin met een baby en…

vrijdag, 12 januari 24

Job#0067 Nanny Amsterdam-Oost

Nanny functie in Amsterdam - Oost |  (Part-time, 24-32 uur)    Als jij een ervaren en enthousiaste persoon bent die…

dinsdag, 9 januari 24

Job#0083 Nanny Amsterdam-Noord

Nanny functie in Amsterdam - Noord |  (Part-time, 30 uur)    Voor een internationale familie in Amsterdam-Noord, met twee enthousiaste…

maandag, 8 januari 24

Job#0082 Nanny Amsterdam-Nieuw West

Nanny functie in Amsterdam - Nieuw - West |  (Part-time, 24 uur)    Ben jij een ervaren en energiek persoon…